Rennsteig, maakt steeds de juiste krimp !

Een knowhow sinds 1959 

Wij zijn een snelgroeiend middelgroot bedrijf in het centrum van Duitsland. De hoofdzetel bevindt zich in Thüringen, een regio met een eeuwenoude traditie in de gereedschapsbouw. Met zo’n 370 medewerkers ontwikkelen, produceren en verkopen wij hoogwaardig handgereedschap voor professionals.

Op 1 juli 1991 werden wij een zelfstandige dochteronderneming van het gerenommeerde bedrijf KNIPEX-Werk C. Gustav Putsch KG in Wuppertal. Sindsdien hebben wij ons ontwikkeld tot een succesvol en vast onderdeel van de KNIPEX-groep.

De wortels van ons bedrijf liggen in onze fabriek in Steinbach-Hallenberg, deelgemeente Altersbach. De productie werd daar al in 1959 opgestart met toen 29 werknemers. Tegenwoordig zijn wij een van ’s werelds sterkste fabrikanten van kwaliteitsgereedschap voor de bouw en industrie.

Begin jaren 90 hebben wij ons aanbod uitgebreid met professioneel handgereedschap voor het knippen, strippen en krimpen van kabels. De toenmalige directeur van RENNSTEIG was op zoek naar een tweede pijler voor het bedrijf en stelde gereedschap voor kabels voor, omdat kabels en elektriciteit over honderd jaar wellicht nog altijd nodig zullen zijn. Daarom zijn wij in onze hoofdvestiging in Steinbach-Hallenberg, deelgemeente Viernau, begonnen met het vervaardigen van kwaliteitsgereedschap voor de assemblage van kabels. Tegenwoordig zijn wij wereldwijd een gevestigde waarde in de branche.

 

Onze tools - knowhow in uw handen 

Waar de beste resultaten moeten worden bereikt, worden onze gereedschappen gebruikt, van bouwplaats of atelier tot vliegtuig.
Bij ons vindt u de juiste producten voor de meest uiteenlopende branches en toepassingen:

  • Kabelverwerking
  • Sanitaire voorzieningen 
  • Metaalbewerking
  • Constructie en montage 
  • Speciale toepassingen 

Of het nu op een bouwplaats, in een werkplaats of in een vliegtuig, de taken van de gebruikers zijn heel verschillend. Hun gemeenschappelijk punt :hoge eisen aan de kwaliteit van het gelevrde werk en de ergonomische en paktische functionaliteit van de gebruikte gereedschappen.

Innovatieve processen, hoogwaardige materialen, nauwkeurige bewerkingen en de duurzaamheid van het uitgekiende ontwerp van onze gereedschappen overtuigen professionals voor dagelijks gebruik.

 

Innovaties -  om samen de toekomst te ontwerpen

 

De passie van het bedrijf is om speciaal gereedschap te maken voor onze klanten om hun nieuwe producten correct te installeren. Vanaf het begin van het ontwikkelingsproces zoekt Rennsteig samen met zijn productmanagement naar efficiënte en hoogwaardige oplossingen. Dit resulteert in een langdurige en betrouwbare samenwerking om de specifieke wensen en ideeen van klanten om te vormen tot geavanceerde en professionele gereedschappen.

RENNSTEIG breidt regelmatig het assortimant kwaliteitsproducten uit en optimaliseert deze. Klanten over de hele wereld profiteren van de technische expertise en deskundig advies van RENNSTEIG-experts.

Product presentatie

 

 

 

Des outils pour votre industrie

RENNSTEIG beschikt steeds over de juiste gereedschappen ; Knippen, ontmantelen of crimpen. Tal van technologiëen komen hier aan bod met de meest gangbare connectoren.   Pneumatische- en electromechanische aandrijvingen zijn eveneens beschikbaar voor de crimpingen.   

RENNSTEIG is eveneens gespecialiseerd in sanitaire  gereedschap alsook voor slaggereedschap voor de mechaniek/bouw sector. Slagbeitels voor pneumatische machinebeitels, breekijzers, beitels, pendrijvers , ... 

 Zie Downloads 

 

 

Vol ons op de sociale media:

Een vraag over onze producten RENNSTEIG ?

 


(*) Verplicht veld